Edy ten Berge spreadsheet GLOEILAMP v. CO2

Ir. Edy ten Berge heeft in de laatste uitgave van het vakblad [inst]allicht een verwijzing naar deze site opgenomen. Eindelijk een link tussen CV-warmte, Gloeilicht, spaar- en ledlicht in woonkamers en de bijbehorende CO2 uitstoot.

Bij iedere milieumaatregel hoort een milieu-effectenrapportage. Zo ook voor spaar- en LEdlampen in de woonkamer. Die berekening heeft Edy ten Berge zelf opgezet.

Het is een heel handig rekentuig geworden, waarmee je zelf van alles kunt berekenen. Je kunt allerlei factoren variƫren zoals prijzen van gas en elektrisch, brandduur per jaar, de tijd dat de verwarming tegelijk aan is met de verlichting, blindstroom. Je kunt financiƫle besparingen berekenen en besparing op CO2. Kortom, alles staat er open en eerlijk in. En wie verbeteringsvoorstellen heeft, nodigt Edy ten Berge graag uit.

Toevoeging van auteur:

Bizarre conclusie:
Met spaarlampen gaat u in uw woonkamer MEER CO2 uitstoten dan wanneer u gloeilampen zou gebruiken. Maar spaarlampen redden toch juist de aarde en mensheid omdat ze voor minder CO2 uitstoot zorgen?!?!?

Minister Cramer van VROM wil hier wederom niet mee geconfronteerd worden. De leugen regeert...

AttachmentSize
gloeilamp CO2.xls27.5 KB

dieta z dowozem warszawa

zjadliwa site dieta z dowozem warszawa w motywie dieta z dowozem warszawa.