Human Lights Watch bij Dit is de Dag 09-09-2009

In de radio uitzending op radio1 een krachtig verhaal van diverse politici en ook van Human Lights Watch waarin duidelijk werd dat het verbod op gloeilampen als eenzijdig verbond tussen lampenfabrikanten enerzijds en milieu-organisaties anderzijds, zonder inbreng van lichtspecialisten, is ingesteld. Gelukkig komt er langzaam een tegengeluid op gang dat ook de politiek bereikt.

Nu is het van groot belang om ervoor te zorgen dat de juiste politici het aanstaande 2e deel van het uitfaseringsverbod tegen weten te houden. Op alle forums zijn gemiddeld 75% van de consumentenreacties tegen het gloeilampenverbod en op lichtnet.net is 89% van de lichtprofessionals voor het behoud van het gloeilicht. Dit zijn niet zomaar getallen. Wij zijn niet een klein groepje roepende lichtontwerpers. Wij roepen dit uit naam van heel veel mensen.

Oproep aan de politici: Verdere uitfasering dient niet aan een eenzijdige groenlobby met een grote rol voor de belanghebbende lampenfabrikanten overgelaten te worden. Doe ook onderzoek bij medici, lichtspecialisten, kleursdeskundigen en andere onafhankelijke groepen die geen commercieel belang hebben bij dit verbod.

Leuk gedichtje vanochtend op radio1 van dichter Rikkert Zuidervelt:
'Spaar mij', riep de gloeilamp,
'Heb meelij met mij'.
'Sorry', zei de spaarlamp
'Je bent er gloeiend bij.'

de link naar het radio-verslag klik hier

cialis

Title