Wat led je Pharox 6W ledlamp vergeleken met 60W goeilamp

Vandaag direct de nieuwe LED lamp opgehaald die de postcode loterij uitdeelt. 6W moet 60W vervangen en dan redden we de aarde van de ondergang. Briljante marketing. Wie gelooft dit immers niet ?!?

Direct thuis de lamp uitgepakt. FSC doos bij oud papier. De lamp uit zijn 2e verpakking gehaald: een hard kartonnen blik met metalen deksel en bodem.

De eerste resultaten op de foto's spreken voor zichzelf!
Kleurtempertuur: 3000K van de ledlamp, volgens de verpakking, moet het opnemen tegen ca2700K. heldere binnenkant van de kap bij de [inkijk-foto] van de gloeilamp tov een fletsere warmkleurige binnenkant van de kap bij de ledlamp.

Dimmen: gaat prima op gewone gloeilampendimmer. dimt tot geschat 25% terug. (niet op de foto).

Lichtopbrengst: beweerd wordt dat er meer dan 300 lumen uit de lamp komt, een gloeilamp van 60W geeft 600-660lumen. Dus kun je dan niet beter beweren dat de 6W ledlamp een gloeilamp van ca 25-40W vervangt? Is het niet een leugen op de verpakking? Dat lijkt er zeer sterk op. Zie ook het licht dat uit de lamp komt, tov die van de gloeilamp. Een te groot verschil.

Kleurweergave: matig tov gloeilamp. dit kun je het beste zien aan mijn hand onder de lamp. Ik gebruik een reflector gloeilamp van 60W. Een gewone gloeilamp zou een iets diffuser beeld geven, maar de ledlamp is maar half het glas van de gloeilamp (de rest is metalen koeling wat behoorlijk warm wordt!) en is daarmee beter te vergelijken met deze reflector gloeilamp.

Richtbaarheid: ondanks dat de ledlamp maar half uit glas bestaat en men beweert dat dit soort gloeilampvervangers veel meer hun licht richten (180gr hoek ipv 360 bij goeilamp), zie je op de tafel geen lichtvlek van de ledlamp terwijl de gloeilamp wel duidelijke contrasten geeft. Contrasten geven een plezieriger beeld. Welbevinden in een contrastrijkere ruimte is groter dan in een fletsverlichte egaal diffuse ruimte. Kan een ledlamp contrastrijker worden?

Het sprankelende van de gloeilamp is helemaal niet te evenaren. Vandaar ook dat de gloeilamp niet 1op1 te vergelijken is met andere lichttechnieken.

Met dank aan Lemnis Lighting. 2,5miljoen mensen gaan nu met eigen ogen zien wat het echte verschil is tussen gloeilicht en ledlicht. Maar eerlijk is eerlijk: nog liever ledlampen dan de milieuvernietigende spaarlampen. Wanneer gaan de milieu organisaties inzien dat ze door hun overdreven aandacht voor de spaarlamp, het milieu een zeer slechte dienst geleverd hebben? Daar zijn de lichtwetenschappers het intussen wel over eens.

Uw mening en ervaringen met nieuwe lampen horen we graag. Mail gloeilamp@gloeilampenverbod.nl voor reacties die we op de site kunnen plaatsen of maak een account aan en plaats uw mening direct op de site.

Bedankt!

wat led je pharox 6W ledlamp vergeleken met 60W gloeilamp a hand onder gloeilamp.jpg
wat led je pharox 6W ledlamp vergeleken met 60W gloeilamp a hand onder gloeilamp.jpg
AttachmentSize
wat led je pharox 6W ledlamp vergeleken met 60W gloeilamp b lichtcirkel gloeilamp.jpg43.91 KB
wat led je pharox 6W ledlamp vergeleken met 60W gloeilamp b lichtcirkel ledlamp.jpg32.84 KB
wat led je pharox 6W ledlamp vergeleken met 60W gloeilamp c inkijk gloeilamp.jpg39.07 KB
wat led je pharox 6W ledlamp vergeleken met 60W gloeilamp c inkijk ledlamp.jpg56.99 KB
wat led je pharox 6W ledlamp vergeleken met 60W gloeilamp d bovenaanzicht gloeilamp.jpg31.36 KB
wat led je pharox 6W ledlamp vergeleken met 60W gloeilamp d bovenaanzicht ledlamp.jpg32.66 KB
wat led je pharox 6W ledlamp vergeleken met 60W gloeilamp a hand onder gloeilamp.jpg38.61 KB
wat led je pharox 6W ledlamp vergeleken met 60W gloeilamp a hand onder ledlamp.jpg36.8 KB

panele winylowe cena

wystrzaƂowa strona internetowa panele winylowe cena w pierwiastku panele winylowe cena.