Voor ondernemers zijn het geen eenvoudige tijden: de energieprijzen rijzen de pan uit en veel bedrijven moeten alle zeilen bijzetten om alle rekeningen nog te kunnen betalen. Sommige kantoren zetten daarom de verwarming een paar graden lager, andere bedrijven proberen hun stroomverbruik zo laag mogelijk te maken. Ben jij ook op zoek naar manieren om je vaste lasten te laten dalen? Dan is het tijd om eens kritisch te kijken naar je verlichtingsbronnen. In heel veel kantoren wordt namelijk nog altijd gebruik gemaakt van lichtbronnen die niet alleen stroom vreten, maar die ook nog eens niet het licht bieden dat je graag zou willen. De hoogste tijd dus om hier verandering in aan te brengen. 

Kies voor LED verlichting

In veel kantoorpanden wordt nog gebruik gemaakt van TL-lampen. Deze lampen gebruiken veel stroom om weinig licht te produceren. Hier liggen kansen voor verbetering. Kies voor LED verlichting die aanzienlijk minder stroom verbruikt. Bovendien kunnen deze LED lampen ook nog eens veel stabieler licht uitstralen. Vaak is het vervangen van oude door duurzame lampen een fluitje van een cent omdat de fittingen gewoon hetzelfde zijn. Een groot voordeel van deze lampen is dat je deze lampen eenvoudig kunt aanpassen. Ben je hard aan het werk, dan kies je voor optimaal licht. Blijf je na het werk nog even om een borreltje te drinken met je collega’s? Dim het licht dan zodat jullie in een sfeervol licht het weekend kunnen inluiden. 

Heb jij een systeemplafond? 

In veel kantoren is gebruikgemaakt van een systeemplafond. Dat zijn plafonds die bestaan uit een frame waarin de plafondplaten gelegd zijn. Op de plaats waar nu nog je TL-buizen zitten, kun je ook LED panelen plaatsen. Deze panelen bieden het beste dat je je kunt wensen op kantoor: het paneel biedt natuurlijk licht, de sterkte van het licht is eenvoudig aan te passen en bovendien is de installatie van de panelen een fluitje van een cent. Wij adviseren je om rekening te houden met de afmetingen van je kantoor. Doorgaans is het voldoende om per 8m2 een lichtpaneel te installeren. Let bij de aankoop van je panelen even op welke accessoires je allemaal kunt / moet kopen. 

Hoeveel ga jij besparen? 

Heb je eenmaal je LED verlichting geïnstalleerd in je kantoor, dan kun je nu eindelijk gaan uitkijken naar je energierekening. Een LED lamp gebruikt slechts een fractie van de hoeveelheid stroom die een traditionele lamp gebruikt. Bovendien gaat veel van deze stroom verloren aan warmte die helemaal niet nodig is om je pand te verlichten. Met LED verlichting haal je dus niet alleen een heel duurzame lamp in huis, het zal er ook voor zorgen dat je veel minder risico op brand of andere gevaren zult lopen. Bestel je lampen online om de beste deal te sluiten.