Missie

Human Lights Watch wil het volgende bereiken:

* Nuancering van het gloeilampenverbod door de politiek en versoepeling van het verbod op richtbare lampen dat nu in voorbereiding is.

* Eerlijke voorlichting aan de consument over het verschil tussen spaarlampen, ledlicht, gloeilampen en halogeenlampen op het gebied van lichtkwaliteit, kleurweergave, milieu en gezondheid.

*Herberekeningen van de milieuaspecten van de maatregel door een team van onafhankelijke ingenieurs. Daarbij moeten ook alle vergeten aspecten meewegen:
lichtkwaliteit, gezondheid en duurzaamheid.

* Beschikbaarheid van lampen met een 100 RA waarde = 100% natuurlijke kleurweergave; dit is het belangrijkste kwalitatieve aspect van de gloeilamp dat fabrikanten proberen na te maken, wat nog niet overtuigend gelukt is. Er is geen volwaardig alternatief.

* Natuurlijk licht van gloei- en halogeenlampen (gloeilicht) moet ook in matte uitvoering beschikbaar blijven. Keuzevrijheid en cultuurbehoud!

* Het gloeilampenverbod is gericht op het huishoudelijk gebruik van verlichting, maar heeft ook grote impact op de professionele wereld. Deskundige lichtontwerpers zijn geconfronteerd met de maatregelen, en er niet bij betrokken geweest. Wij vertegenwoordigen het belang van onze opdrachtgevers.