Onderzoek

Manifest Gezond Kunstlicht !!!

Vorige week is het langverwachte Manifest Gezond Kunstlicht uitgekomen onder auspicien van Viba (vereniging integrale bio-logische architectuur). Een prachtig verhaal over kunstlicht. De krachtige samenvatting waaruit blijkt dat de gloeilamp niet vervangen moet worden door spaar- en ledlampen vwb woonhuizen. Simpel gezegd: omdat dit ongezond is voor mensen!

Greenpeace rapport uit 1991 is vernietigend over spaarlampen. Nog steeds zeer actueel!

Een oud rapport dat in opdracht van Greenpeace Hamburg is verschenen in 1991, is nog steeds zeer actueel en van toepassing op de huidige spaarlampen. Een vernietigend oordeel over de spaarlampen waarin deze keer de meeste factoren die een rol spelen, wel meegenomen zijn.

Wat led je Pharox 6W ledlamp vergeleken met 60W goeilamp

wat led je pharox 6W ledlamp vergeleken met 60W gloeilamp a hand onder gloeilamp.jpg

Vandaag direct de nieuwe LED lamp opgehaald die de postcode loterij uitdeelt. 6W moet 60W vervangen en dan redden we de aarde van de ondergang. Briljante marketing. Wie gelooft dit immers niet ?!?

Direct thuis de lamp uitgepakt. FSC doos bij oud papier. De lamp uit zijn 2e verpakking gehaald: een hard kartonnen blik met metalen deksel en bodem.

Edy ten Berge spreadsheet GLOEILAMP v. CO2

Ir. Edy ten Berge heeft in de laatste uitgave van het vakblad [inst]allicht een verwijzing naar deze site opgenomen. Eindelijk een link tussen CV-warmte, Gloeilicht, spaar- en ledlicht in woonkamers en de bijbehorende CO2 uitstoot.

Bij iedere milieumaatregel hoort een milieu-effectenrapportage. Zo ook voor spaar- en LEdlampen in de woonkamer. Die berekening heeft Edy ten Berge zelf opgezet.

Een woonkamer vol spaarlampen stoot meer CO2 uit

Edy ten Berge, natuurkundig ingenieur, berekend dat wanneer thuis gloeilampen worden vervangen door spaarlampen, de CV de besparing moet bijstoken.Download deze pdf

Meer Licht met gelaserde gloeilampen

11/06/2009 Terwijl de gloeilamp langzaam uit het dagelijks leven verdwijnt, hebben Amerikaanse natuurkundigen een proces ontdekt waarmee de eenvoudige lampjes flink verbeterd kunnen worden. www.kennislink.nl/publicaties/meer-licht-met-gelaserde-gloeilampen

Syndicate content