Opinie

Door Climategate nu ook Lightgate?

Vorige week hebben we een tweetal persberichten uitgestuurd als Human Lights Watch. De strekking is dat bij gebruik van groene stroom huishoudens met led- en spaarlampen MEER CO2 gaan uitstoten dan als men gloeilampen zou gebruiken.

Global Soul: wakker geworden in 2009?

Op de site global soul een pakkend en wijs verhaal van een filosoof die ons mee neemt naar de gebeurtenissen in 2009, waaronder het bizarre gloeilampenverbod, met als doel om u wakker te maken. Of was u dat ook al?

Goed te lezen hoe een weldenkend mens, een buitenstaander, kijkt naar het gloeilampenverbod. Een aanrader!

http://www.globalsoul.nl/schrijfsels/wakker.htm

Quotes en afbeeldingen met betrekking tot het verbod op gloeilampen

spaarlamp_is_een_milieuvervuiler_rs

Vooral de huidige tenenkrommende reclame van VROM/wat led je, met de vervang-een-gloeilamp-voor-een-ledlamp-en-red-de-aarde campagne roept om reacties! er worden op een indoctrinerende manier leugens verteld over licht en de gloeilamp in het bijzonder. u redt niets als u ledlampen gebruikt, zolang de mens geen duurzame energie gebruikt. de productie- en materiaalkosten van ledlampen zijn, net als bij spaarlampen een factor 10-15x die van een gloeilamp. het licht is niet vergelijkbaar (ledlamp is eerder ongezond in woonhuizen).

Hieronder kunt u als u een account heeft aangemaakt, quotes en afbeeldingen plaatsen over het verbod op gloeilampen. Zie ook artikelen-opinie.

Martin Mevius over EU verbod

nrc_next-1sept.jpg.jpg

Martin Mevius, historicus aan de universiteit van Amsterdam, schrijft over de regelzucht van Europa en de foute manier waarop het gloeilampenverbod wordt ingevoerd. De achtergrond van het milieuvraagstuk is dringend maar het publiek moet er wel enthousiast voor worden gemaakt. Er moet wat te kiezen overblijven. Ook met deze insteek zijn we het volkomen eens.

ingezonden brief op 31 aug in NRC

Een ingezonden brief van een Delfts ingenieur die onze stelling bewijst dat spaarlampen helemaal niet zuinig zijn! (zie bijlage)

Syndicate content